Nieuw Zeeland

6 mei 2010 - Quito, Ecuador

Oooh, ik voel me zo´n slechte blogger, haha. Ik heb in geen weken een berichtje geschreven en Nieuw Zeeland ligt alweer achter me. Heb zo´n fantastische maar drukke tijd hier gehad. Aangekomen in Christchurch op het Zuider eiland en vanuit daar met de Stray-bus (een soort hop-on hop-off bus) een hele rondreis op het Zuidereiland gemaakt. Heb ontzettend veel leuke mensen onmoet en geweldige dingen gedaan; zwemmen met dolfijnen en whalewatchen in Kaikoura, een hele dag hiken op de Frans Jozef gletsjer, een helicoptervlucht over 2 gletsjers + een gletsjerlanding, hiken in Abel Tasman National Park, green lipped mussels eten bij het kampvuur, zwemmen in een ijskoude rivier, veel ijsjes eten met Elizabeth, togaparty in Barrytown, jadecarven (prachtige maori hanger gemaakt), feesten in Queenstown, cruisen in the Milford Sound, kamperen in the middle of nowhere, fietsen en vogels spotten op Stewart Island, bier en chocolade testen in Dunedin, ritje in de shotoverjet in Queenstown (en nog een avondje party-en) en heel veel foto´s maken. Teveel dus om alles even in een verhaaltje vast te leggen maar er staan al wat Nieuw Zeeland foto´s op m´n blog dus ik hoop dat deze meer zeggen dan woorden.

Na een vluchtje van Christchurch naar Wellington zat ik op het Noordereiland en heb besloten daar het ietsje rustiger aan te doen; geen Stray-bus meer maar gewoon lekker op eigen houtje. Heb me vergaapt aan het prachtige Te Papa museum in Wellington en ook nog een borreltje gedaan met een kennis van mijn ouders, heel gezellig. Daarna noordwaarts naar Taupo en daar was het koud......aaargh....vorst aan de grond, haha, na twee (koude!!) nachtjes had ik het wel weer gezien daar en heb ik een tour geboekt naar de East Cape. De East Cape staat bekend om de grote Maori invloeden en de ruige natuur. Heb een paar hele leuke dagen gehad. De mensen op het tourtje waren helaas niet zo leuk (we waren met z´n 12-en) maar de 75-jarige gids en de prachtige natuur maakten dit meer dan goed!! Rex, onze guide was in een vorig leven ook piloot en Nashcar driver geweest dus we crossten door het landschap! Hij heeft ook heel veel prachtige Maori verhalen verteld en we moesten zelfs een Maori liedje repeteren en zingen! Ik heb tijdens deze tour ook nog iets heel speciaals gedaan waar ik echt van onder de indruk was; ik heb Stingrays gevoerd (een soort grote rog, de vis die Steve Irwin heeft gedood). Dat was zo geweldig en ze waren zo groot maar ook heel zacht en ze zogen heel grappig de vis die we voerden naar binnen want ze hebben geen tanden. Heel erg indrukwekkend en ik heb genoten!
Daarna was het tijd voor wat warmte dus weer meer naar het noorden, naar Paihia. Hier een dagtour gemaakt naar het uiterste noordelijke punt van Nieuw Zeeland; Cape Reinga. Ook zijn we met de bus over 90 mile beach getuft en zijn we van hele hoge zandduinden naar beneden gesleed. Verder heb ik in Paihia lekker gerelaxed en nog een dag op een zeilboot de Bay of Plenty verkend, heerlijk! Inmiddels was het weer tijd om richting Auckland te gaan want mijn vlucht naar Paaseiland kwam al in zicht. Tussendoor nog een stop in Whangarei gemaakt om oude vrienden van mijn ouders te bezoeken, Lynne en Rintje. Een heerlijke dag gehad. Eerst lekker gelunched en daarna hebben ze me de omgeving van Whangarei laten zien, helaas toevallig die dag veel regen maar dat maakt eigenlijk in Nieuw Zeeland niet uit; regen of zon, het is altijd prachtig!
1 dagje in Auckland en toen was het tijd voor Paaseiland....spannend!

Deel dit reisverhaal:

Foto's

Zo happy
Mud!!
Mud!!
Zelfportret

Irène:
6 mei 2010
Jeetje wat heb je weer veel gedaan en meegemaakt! Met mij alles goed morgen mijn laatste kuur.
Ben benieuwd hoe je Paaseiland vindt.
Veel lieve groeten uit Den Haag.
Maike:
7 mei 2010
Lieve Bien,

klinkt allemaal heerlijk en super! Geniet ook van het nieuwe werelddeel waar je nu zit! Heel veel plezier op de Galapagos-cruise! Tot over 7 weken.....zin in!!

Dikke kus
Jos:
8 mei 2010
Prachtig verhaal weer, Bien! Wat moet jij genieten. Die groengelipte mosselen trekken mij echter niet zo aan... :) Heel veel plezier op Paaseiland en ik kijk uit naar je volgende relaas.
Groetjes!
Berber:
10 mei 2010
Ha lieve Bien!

Wat heb je veel gedaan en gezien in Nieuw-Zeeland! Veel meer dan de vorige keer, toen we op onze laatste centjes inteerden... Fijn dat je zo aan het genieten bent; je ziet er ook stralend uit. Ik ben erg benieuwd naar je verdere belevenissen. Het gaat hier ook allemaal hartstikke goed. Helaas wil de lente nog niet echt doorzetten maar gelukkig hebben we ons eigen stralende zonnetje in huis!

Liefs,
Berber
Jolande:
10 mei 2010
He Bienie,

Klinkt allemaal weer goed!! Ik blijf je volgen.Geniet er van:)

liefs
Jo
marc:
11 mei 2010
Wat een mooie verhalen. Geniet er van in Ecuador. Je wordt niet alleen door ons gemist.....

Myr:
4 juni 2010
Fantastisch!
Echt heel bijzonder hoor!
paps & mams:
7 juni 2010
Hoi lieve schat,
Eindelijk kunnen we reageren,we zijn naar 7 weken Denemarken weer thuis.Weer vreselijk genoten en uiteraard weer fantastische dingen gevonden en zeer veel in de natuur gewandeld.Het weer was echt koud, maar elke dag droog zodat we elke dag erop uit waren.
Rugzak met eten en drinken mee en genieten.Hebben ook weer mooie vuurstenen bijlen gevonden en andere werktuigen.Doe voorzichtig in Zuid-Amerika,op de foto's kun je zien dat met veel bewegen en ondernemen de kilootjes eraf vliegen.
Wel meisje hou je haaks,dikke tút Paps&Mams
Inge, Frank & Annie:
27 juli 2010
Heej Bien!

Hoe is 't? Aan de verhalen te lezen erg goed! Ik ben al een paar verhalen verder (door Angela & Maike:-) Hoorde dat jullie 't super hebben gehad!

Groetjes van ons!

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: