Lang verwacht........eindelijk
1 november 2009 - Darwin, Australië
Lieve allemaal,
Hier dan eindelijk een tweede berichtje vanuit down under na 6 weken reizen. Crisis....waar te beginnen.....Ik denk dat ik het maar even in etappes ga doen.
Vertrek/aankomst, jetlag, stoffig, hoog!
19 september was het dus zover; het avontuur ging beginnen. Nyn bracht me naar Schiphol en wie zaten daar om me uit te zwaaien.....Berber en Marion (heel lief!!!). Nog een drankje, fotootje, afscheid en door de douane. Moest nog opschieten ook want de gate lag weer op een kwartier lopen ofzo. Eerste vluchtje naar Heathrow ging voorspoedig. Na een aantal uurtjes wachten was er het weerzien met Maike en Angela en konden we ons klaarmaken voor de lange reis naar Sydney (met uurtje tankstop in Bangkok). Helaas zaten we niet met z'n drieen bij elkaar omdat M&A vanaf Brussel waren gevlogen en nog meer helaas zat ik in het midden van het midden....heerlijk lekker 22 uur opgepropt met aan beide kanten mensen. Maar al met al vond ik de reis nog best wel meevallen en maandagmorgen 6 uur plaatselijke tijd waren we in Sydney!!
We zaten in een hele leuke bed&breakfast dus daar hebben we onze jetlag een beetje proberen weg te slapen (helaas niet helemaal gelukt, ook dankzij een of andere vogel die het nodig vond onder ons raam om 5 uur 's ochtend lawaai te maken). We hebben in 4 dagen uitgebreid Sydney bekeken, veel gewandeld door de stad en heerlijk gegeten.
Woensdagochtend werden we wakker in een gele wereld omdat er een zogenaamde duststorm over Sydney was gevlogen. Heel Sydney was in rep en roer, mensen werden geadviseerd binnen te blijven, ferries voeren niet meer, locale media stond overal opnames te maken etc. En wat stond er voor ons op het program....the Bridge Climb (de bogen van de Sydney Harbour Bridge beklimmen). Gelukkig heeft de eigenaresse van de B&B even voor ons geregeld dat we de volgende dag konden want door de duststorm was er natuurlijk nul zicht. Gelukkig maar want de volgende dag scheen de zon volop en was er een strakblauwe lucht. De bridgeclimb was spannend, hoog (134 meter boven het brugdek) en prachtig! Het uitzicht is ongelofelijk en daar had ik graag 1,5 uur instructietijd, een apepakkie en 4 uur geen toilet voor over.
Regen, Grand Final, GOR
Vanuit Sydney hebben we de nachtbus naar Melbourne genomen en daar schrokken we toch wel even......regen en kou, brrrrr. Melbourne stond het hele weekend in het teken van de Grand Final (football) tussen Geelong en St. Kilda en dat was te merken want er werd nergens anders meer over gesproken. Wij houden het natuurlijk liever bij het aloude soccer maar zijn toch maar even wezen kijken op het grote scherm op het plein. Dankzij de kou en de regen hebben we het welgeteld 20 minuten uitgehouden en ook de Botanical Gardens gelaten voor wat ze waren omdat het inmiddels plensde!
Gelukkig konden we de volgende dag onze huurauto ophalen zodat we wellicht de regen en kou achter konden achterlaten. Met ons rode huurautootje zijn we in drie dagen van Melbourne naar Adelaide gereden, over de Great Ocean Road. Dit is een prachtige, ruige kustlijn met beroemde rotsformaties (Twelve Aposteles, London Bridge etc). Helaas bleven de kou en regen ons achtervolgen (8 graden!) maar de electrische deken die we in onze motelroom hadden maakte wel weer iets goed. Uiteraard hebben we, ondanks de kou, genoten van de prachtige natuur, de kleine dorpjes en de ruige rotsen.
Adelaide, BBQ, Wildlife
En toen waren we in Adelaide! Hier logeerden we bij een oud-collega van Angela en Maike en dat was heerlijk!! Jacinta heeft een prachtig huis met veranda, tuin, zeezicht en kipjes en wij mochten hier 3 dagen van genieten. We zijn naar een wildlifepark geweest, we hebben een Koala in het wild gezien (en nee, Jos, gelukkig trof ik hem niet in dat "ene uur"), we zijn wezen whalewatchen (gewoon vanaf het strand op zo'n 80 meter afstand, geweldig!) en we hebben een groepje pinguins gezien. Ook hebben we onze eerste Aussi-BBQ gehad bij Jacinta en verder lekker gerelaxed. Het weer was inmiddels ook weer beter dus dat gaf goede moed voor het vervolg.

Goed weer eens wat van je te horen; werd wel tijd intussen. Ging me 'n beetje zorgen maken :) Ik heb die dust storm bij jullie op TV gezien; bizar! Zo te lezen heb je het erg naar je zin en ik ben benieuwd wat je nu gaat doen. Zijn je reismaatjes al naar huis? En heb je al 'n jobje gevonden (walvissen tellen, of zo), of ga je alleen maar genieten? Ik hoop dat het volgende reisverslag niet zo lang op zich laat wachten.
Greetz,
Jos.
Klinkt helemaal top! Ik ben benieuwd naar de rest. Enjoy mate!
x Maaike
Leuk verhaal zeg. Wat een avonturen alweer. En nu op naar de vleermuizen, ben ook erg benieuwd hoe het daar is.
Kus Nyn